درباره‌ی جشنواره مولانا

معرفی جشنواره مولانا

جشنواره ملی مولانا، یک رویداد جامع آموزشی و رقابتی، برای علاقمندان در شاخه‌های گویندگی، دوبله، سخنوری، مجری‌گری و بازیگری است. این رویداد به‌گونه‌ای طراحی شده است تا دو گروه مهم از افراد بتوانند در آن شرکت نمایند:

نخست، کسانی که تا کنون هیچ تجربه‌ی آموزشی در زمینه‌های عنوان شده را نداشته و گروه دوم، افرادی که دارای سابقه و تجربه‌ی مناسبی در زمینه‌های هنری عنوان شده هستند.

 

گروه نخست، می‌توانند با شرکت در کلاس‌ها و جلسات آموزشی که توسط جشنواره طراحی و تدارک دیده شده است، شرکت نمایند. فرآیند آموزشی جشنواره‌ی مولانا، صرفاً یک‌سویه نیست. به‌عبارت دیگر، مطالب آموزشی که توسط اساتید، مدرسان و مربیان جشنواره ارائه می‌شود، می‌بایست در قالب تکالیف، برای مربیان ارسال یا ارائه شود تا هرگونه ایراد و ضعف، برطرف شود. سوالی که ممکن است در رابطه با این گروه از افراد پرسیده شود این است که آیا می‌توانند در مرحله‌ی رقابت، با افراد حرفه‌ای و با تجربه به رقابت بپردازند؟ در جواب این پرسش، پاسخی قطعی وجود ندارد اما در ادوار گذشته‌ی جشنواره، برخی از افرادی که تجربه‌ی شرکت در هیچ کلاس یا دوره‌ی آموزشی گویندگی، مجری‌گری یا ... را نداشته بودند، توانستند با تمرین، ممارست و پشتکار، رتبه‌های نخست و شایسته تقدیر جشنواره را در شاخه‌های گوناگون کسب نمایند.

 

گروه دوم، یعنی افراد با تجربه و یا حرفه‌ای، طیف دیگری از مخاطبان جشنواره مولانا را تشکیل می‌دهند. بدون شک، داشتن تجربه در زمینه‌های هنری جشنواره، می‌تواند شانس رسیدن این گروه از افراد را به مقام نخست در هر شاخه، افزایش دهد. همچنین این گروه از افراد نیز مانند گروه نخست، می‌توانند پس از ثبت‌نام در جشنواره، از فرصت فرآیند آموزشی جشنواره استفاده نمایند.

 

تاریخچه‌ی جشنواره

جشنواره ملی گویندگی، دوبله، اجرا و سخنوری مولانا، یکی از معدود رویدادهای مختص به حوزه‌ی هنر صدا و اجرا به‌شمار می‌رود که در کنار ایجاد یک رقابت سالم برای مشتاقان و هنرمندان هنر صدا و اجرا، فضای آموزشی با کیفیتی را برای مخاطبین هدف خود برگزار می‌نماید. 

 

 

 نخستین دوره از این رویداد در سال ۱۴۰۰ با دبیری مریم حسین‌پور برگزار و با استقبال بالایی از طرف مخاطبان همراه شد. از چهره‌های حاضر در فرایند آموزشی این دوره، می‌‌توان به رضا رشیدپور، مجری و برنامه‌ساز شناخته شده‌ی تلویزیون اشاره کرد

 

 

 

در بین شرکت‌کنندگان دوره‌ی نخست جشنواره، پدیده‌ای به عنوان یک استعداد شگرف در حوزه‌ی دوبله، شناسایی و معرفی شد. ساینا شیخی که در بخش دوبله جشنواره شرکت نموده بود، توانست رای و نظر هیات داوران را به‌عنوان پدیده، به سمت خود جلب نماید. 

 

 

 

 

 

اینجا بخوانید: پدیده‌ی هفت‌ساله برنامه عصر جدید و نخستین جشنواره ملی مولانا |  ویدئوی اختصاصی ساینا شیخی برای جشنواره مولانا

 

 

 

دومین دوره از این جشنواره، به دبیری مریم حسین‌پور از تیرماه ۱۴۰۲ با انتشار فراخوان، فعالیت خود را به‌صورت رسمی آغاز نمود.


 از ویژگی‌های شاخص این دوره از جشنواره، می‌توان به حضور و همراهی چهره‌های شناخته شده‌ی هنر صدا و اجرا نام برد: محمدرضا علیمردانی، امیرعلی نبویان، مژده لواسانی، پیمان طالبی، علیرضا عسکریان و بهار نوروز پور، هیات داوران دومین جشنواره ملی مولانا را تشکیل دادند. 

 


پس از پایان مهلت ثبت‌نام متقاضیان شرکت در جشنواره، مرحله‌ی نخست این رویداد که مختص به فعالیت‌های آموزشی بود، آغاز گردید. شرکت‌کنندگان بخش اصلی و کودک و نوجوان، با توجه به گرایش هنری خود (گویندگی، دوبله، سخنوری و اجرا)، در یکی از گروه‌های مربیان جشنواره عضو شده و همراه با ارسال تمرین‌های آموزشی و رفع ایراد توسط مربی، در کارگاه‌های آموزشی آنلاین که از طریق بستر سایت اسکای‌روم برگزار گردید، شرکت نمودند. مجموعاً بیش از ۴۰ جلسه‌ی آموزشی در بخش اصلی و کودک و نوجوان برگزار شد که هر کدام از این جلسات، با توجه به سرفصل‌های آموزشی دقیق و متناسب با نیازهای هنرجویان، طراحی شده بود. 

 

جهت مشاهده عناوین و سرفصل‌های آموزشی برگزار شده، اینجا کلیک کنید. 

با پایان رسیدن مرحله‌ی نخست آموزشی، هنرجویان موظف به ارسال اثر، جهت شرکت در مرحله‌ی رقابتی و حضوری جشنواره شدند. با دریافت  و بررسی آثار دریافتی، راه‌یافتگان به فینال جشنواره در هرکدام از شاخه‌های بخش اصلی و کودک و نوجوان معرفی شدند. راه‌یافتگان، ضمن حضور در محل برگزاری فینال جشنواره، به اجرای آثار نهایی خود پرداختند. همچنین از برنامه‌های جنبی مرحله‌ی حضوری جشنواره، کارگاه‌های انتقال تجربه‌ای بود که با حضور و تدریس چهره‌هایی نظیر امیرعلی نبویان، محمدرضا علیمردانی و مژده لواسانی‌ برگزار گردید.


 

 

ساختار جشنواره

دبیر جشنواره
مریم حسین پور


دبیر اجرایی جشنواره
محمد امین بدیعی

 


دبیر محتوایی جشنواره
عماد الدین متین


مسئول پشتیبانی و دبیر خانه 
نرگس اکبر زاده

طراح گرافیک
مجید سعید پور


طراح UX،UI
مصطفی فرهادی زاده


میکس و مسترینگ
محمد اسماعیل رفیعی

 

مسئول تدارکات
مصطفی نیک جو

مجوزهای رسمی

وب سایت مولانافستیوال دارای مجوز رسمی از نهادهای ناظر بر کسب‌وکارهای اینترنتی می باشد. در این بخش شما می توانید این مجوزها را مشاهده و از صحت آن‌ها اطمینان حاصل نمایید.وب سایت مولانافستیوال دارای مجوز از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (اینماد) ومی باشد، برای بررسی هر کدام از مجوزها کافیست روی تصویر آن مجوز کلیک نمایید.

logo-samandehi