دوبله

آموزش
آموزش
گواهی معتبر
گواهی معتبر
رقابت
رقابت
شبکه‌سازی
شبکه‌سازی

بخش دوبله
صدا بازیگر

 

هنر دوبله، از اعضای خانواده‌ی هنر صدا به‌شمار می‌رود که پیوند بسیار محکم و اجین شده‌ی با هنر هفتم، یعنی سینما دارد. در فرآیند دوبله، افرادی که از ایشان با عنوان "دوبلور" یاد می‌شود، مسئولیت دارند تا به‌جای کاراکتر یا شخصیت‌های فیلم یا انیمیشن، صحبت کنند.

در کشوری که زندگی می‌کنیم، چهره‌ها و اساتید نام‌آور بسیار زیادی در زمینه‌ی دوبله، توانسته‌اند کیفیت هنر دوبله‌ی خود را به حدی به‌نمایش بگذارند که امروز در این عرصه، نه تنها در منطقه، بلکه در جهان، حرف‌های زیادی برای گفتن داریم. 

 

هنر دوبله، دارای چالش‌های متعددی است که فرد دوبلور، می‌بایست به‌خوبی از پس تمام این چالش‌ها و فراز و فرودها، برآید. انتقال احساسات موجود در کاراکترها، شناخت کاراکتری که قرار است دوبله شود و ادا کردن دقیق کلمات، جملات و حتی اصوات، مطابق حرکات لب و صورت کاراکتر، از جمله مواردی است که با تمرین و آموزش، می‌توان بر انجام صحیح آن‌‌ها، فائق آمد. 

 

 

این بخش برای چه کسانی مناسب است؟

در وهله‌ی نخست، افرادی که عشق به هنر دوبله دارند. کسانی که توانایی صحبت کردن با اشکال و احساسات مختلف را دارا هستند. کسانی که در زمینه‌ی دوبله فعالیتی داشته‌اند و یا احساس می‌کنند، به‌صورت غریضی، توانایی انجام دوبله را دارند، اما تا کنون فرصت و موقعیتی برای بروز استعداد و هنر خود را نداشته‌اند. 

 

 

سرفصل‌های آموزشی شاخه دوبله برای بخش بزرگسال:

 

۱. آشنایی با تاریخچه و روند دوبله فیلم  - ۲. آشنایی با اصطلاحات و مفاهیم دوبله - ۳. دیالوگ و علائم دوبله  - ۴. لحن و احساس - ۵. شخصیت شناسی  - ۶. واکنش‌ها (ری‌اکشن‌ها) - ۷. سینک گویی در دوبله  - ۸. تمرین عملی دوبله

 

 

 

سرفصل‌های آموزشی شاخه دوبله برای بخش کودک و نوجوان:

 

۱. نمایشنامه‌خوانی - ۲. دیالوگ و علائم دوبله - ۳. لحن و احساس - ۴. شخصیت شناسی - ۵. واکنش‌ها (ری‌اکشن‌ها) - ۶. سینک‌گویی در دوبله - ۷.  تمرین عملی دوبله 

 

 

 

معرفی جشنواره مولانا

 

جشنواره ملی مولانا، یک رویداد جامع آموزشی و رقابتی، برای علاقمندان در شاخه‌های گویندگی، دوبله، سخنوری، مجری‌گری و بازیگری است. این رویداد به‌گونه‌ای طراحی شده است تا دو گروه مهم از افراد بتوانند در آن شرکت نمایند:

نخست، کسانی که تا کنون هیچ تجربه‌ی آموزشی در زمینه‌های عنوان شده را نداشته و گروه دوم، افرادی که دارای سابقه و تجربه‌ی مناسبی در زمینه‌های هنری عنوان شده هستند.

 

گروه نخست، می‌توانند با شرکت در کلاس‌ها و جلسات آموزشی که توسط جشنواره طراحی و تدارک دیده شده است، شرکت نمایند. فرآیند آموزشی جشنواره‌ی مولانا، صرفاً یک‌سویه نیست. به‌عبارت دیگر، مطالب آموزشی که توسط اساتید، مدرسان و مربیان جشنواره ارائه می‌شود، می‌بایست در قالب تکالیف، برای مربیان ارسال یا ارائه شود تا هرگونه ایراد و ضعف، برطرف شود. سوالی که ممکن است در رابطه با این گروه از افراد پرسیده شود این است که آیا می‌توانند در مرحله‌ی رقابت، با افراد حرفه‌ای و با تجربه به رقابت بپردازند؟ در جواب این پرسش، پاسخی قطعی وجود ندارد اما در ادوار گذشته‌ی جشنواره، برخی از افرادی که تجربه‌ی شرکت در هیچ کلاس یا دوره‌ی آموزشی گویندگی، مجری‌گری یا ... را نداشته بودند، توانستند با تمرین، ممارست و پشتکار، رتبه‌های نخست و شایسته تقدیر جشنواره را در شاخه‌های گوناگون کسب نمایند.

 

گروه دوم، یعنی افراد با تجربه و یا حرفه‌ای، طیف دیگری از مخاطبان جشنواره مولانا را تشکیل می‌دهند. بدون شک داشتن تجربه در زمینه‌های هنری جشنواره، می‌تواند شانس رسیدن این گروه از افراد را به مقام نخست در هر شاخه، افزایش دهد. همچنین این گروه از افراد نیز مانند گروه نخست، می‌توانند پس از ثبت‌نام در جشنواره، از فرصت فرآیند آموزشی جشنواره استفاده نمایند.

 

 

مراحل جشنواره

در مرحله‌ی نخست و ابتدایی از شرکت در جشنواره، علاقمندان می‌بایست از طریق سایت رسمی به نشانی molanafestival.ir   نسبت به ثبت‌نام و نام نویسی در بخش‌های مورد علاقه اقدام نمایند. در این مرحله، هیچ نیزی برای ارسال اثر نیست. صرفاً نام‌نویسی و پرداخت هزینه شرکت در جشنواره، در این مرحله صورت می‌گیرد.

 

مرحله‌ی دوم، مدتی پس از پایان فرصت ثبت‌نام آغاز می‌شود. در این مرحله، کلاس‌ها، دوره‌ها و جلسات آموزشی جشنواره با حضور اساتید، مدرسان و متخصصان هر شاخه، برگزار می‌شود. لازم به ذکر است، هرکدام از کلاس‌ها و جلسات آموزشی، صرفاً برای افرادی که در شاخه‌ی مربوطه ثبت‌نام نموده‌اند قابل دسترسی است. برای مثال، اگر در هنگام ثبت‌نام، بخش انتخابی فقط گویندگی باشد، شرکت‌کننده می‌تواند فقط در کلاس‌ها و جلسات شاخه گویندگی شرکت کند. در ارتباط با این موضوع، در قوانین جشنواره توضیحات کامل ارائه شده است.

 

مرحله‌ی سوم، مربوط به دریافت آثار شرکت‌کنندگان و آغاز فرآیند رقابتی جشنواره می‌شود. هرکدام از شرکت‌کنندگان، در صورتی که تمایل به شرکت در رقابت جشنواره را دارا باشند، می‌توانند آثار خود را، طبق دستورالعمل و توضیحاتی که توسط دبیرخانه جشنواره اعلام خواهد شد، ارسال نمایند. لازم به ذکر است، توضیحات تکمیلی و دقیق در ارتباط با نحوه و شرایط ارسال اثر، پس از پایان فرآیند آموزشی جشنواره، توسط دبیرخانه اعلام خواهد شد. تعدادی از آثار دریافت شده، پس از بررسی دقیق توسط اعضای هیات انتخاب، به‌عنوان فینالیست معرفی خواهند شد که این افراد، باید خود را برای رقابت حضوری در جزیره کیش، آماده کنند.

 

مرحله‌ی چهارم، فینال جشنواره است که با معرفی راه‌یافتگان آغاز و با اهدای جوایز در روز اختتامیه به پایان می‌رسد. در این مرحله جدا از برگزاری فینال، کارگاه‌‌های آموزشی حضوری در جزیره کیش دایر خواهد شد تا افراد شرکت کننده بتوانند از فرصت آموزشی حضوری، در کنار چهره‌های مطرح حوزه‌ی هنر صدا و اجرا، بهره‌مند شوند. 

هزینه پکیج

۱۰٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان

ثبت نام